Utolsó kommentek

Ajánljuk

Szerelmi vallomások

2008.04.15. 00:10 CobraCommander

Baráth Etele (MSZP, európai ügyeket felügyelő tárca nélküli miniszter 2004-)
STOP; 2008. március 14.:
„Kétségtelenül rosszul ítéltük meg 2002-ben a költségvetés teherbíró-képességét; az akkori kormányzat dinamikusabb növekedéssel számolt, miközben kétségtelen igazsága volt a közszolgálati béremelésnek, annak mértéke nem volt jól eltalálva.”

Fodor Gábor (SZDSZ, környezetvédelmi és vízügyi miniszter 2007-)
Heti Válasz; 2008. április 3.:
"A becsületünk azt kívánja, hogy elismerjük: a koalíció azt próbálta helyrehozni, amit elrontott. Erkölcsi kötelelességünk rendberakni az államháztartást."

Medgyessy Péter (Magyar Köztársaság miniszterelnöke 2002-2004)
Vasárnapi Blikk; 2008. április 6.:
„Gyurcsányról pedig az a véleményem, hogy le kellett volna mondania az Öszödi beszéd után. Ugyanakkor el tudom képzelni Gyurcsány Ferencről, hogy 2014-ben a szocialisták miniszterelnök-jelöltje lesz. Fiatal még, jó képességű, addig még sokat változhat.”

Medgyessy Péter (Magyar Köztársaság miniszterelnöke 2002-2004)
STOP; 2008. április 7.:
„Ha kisebbségi kormányzás lesz a legelső lépés, hogy a szocialisták vezette kabinet kezdjen el kormányozni, mert egy-másfél éve nem teszi ezt.”

Medgyessy Péter (Magyar Köztársaság miniszterelnöke 2002-2004)
STOP; 2008. április 7.:
„2002 és 2004 között csökkent a hiány, a gazdasági növekedésünk pedig felszálló pályán volt. Egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy ide jussunk.”

RamonSalazar megjegyzése: Amit Medgyessy a hiánycsökkenésről és a növekedésről állít, az bár igaz, de nem korrekt. Medgyessy idején a gazdasági növekedés messze elmaradt a szomszédos országokétól. A 2002-2004 közötti konjunktúrából Magyarország sokkal kevésbé profitált, mint a szomszédaink (1.ábra). Kormányzása idején nem csökkent az államháztartási hiány olyan mértékben, mint a megelőző kormányok alatt. Látható, hogy a Horn-kormány és az Orbán kormány a megválasztását követő három évben jelentősen csökkentette a relatív államháztartási hiányt. 2002 után viszont csak csekély mértékű csökkenést látunk. Azt is tudni kell, hogy a 2002-es hiány alakulásban a két választáson kívül komoly szerepe volt a „100 Napos Programnak”, is. Ennek megértésében segít a második ábra. Az ábrák forrásai: Polgári Szemle, MNB.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Medgyessy Péter (Magyar Köztársaság miniszterelnöke 2002-2004)
STOP; 2008. április 7.:
„Nem kéne, hogy azzal nyugtassa magát: azért fordultak el tőle az emberek, mert olyan nagy reformokat csinált, ugyanis nem hajtott végre ilyeneket. Amit letett az asztalra, az egy kiigazítási folyamat, aminek nagyon magas az ára, nevezetesen, hogy megállt a gazdasági növekedés.”

Kóka János (SZDSZ elnök, gazdasági és közlekedési miniszter 2004-2007)
Napi Online; 2008. április 7.:
"Elmaradtak a biztosítók, a verseny, a százötvenmilliárdos tőkebevonás. Jött viszont a sok-sok állami döntés, a vizitdíj - egyébként vállalható - bevezetése, a kórházi ágyak megszüntetése, a lobbialapon született kapacitásszűkítés."

Magyar Bálint (SZDSZ, oktatási miniszter 2002-2006)
MTI, Index; 2008. április 7.:
„A 100 napos programmal hibáztunk, meg kellett volna fontolni, hogy nem szavazzuk meg”

Kuncze Gábor (SZDSZ, frakcióvezető)
MTI, ma.hu; 2008. április 7.:
„Nem kedvelem, ha valakinek akkor jön meg az esze, amikor különösebb tétje nincs, és akkor nem használja, amikor kellene.”

Megjegyzés: Ez a mondat bár elsősorban Dávid Ibolyának szól, úgy gondolom, tökéletesen visszaadja bejegyzésünk mondanivalóját.

Lengyel László (Pénzügykutató Rt. elnök- vezérigazgató)
STOP; 2008. április 9.:
„A baloldal tele van összeesküvőkkel. Mindenki minden reggel arra ébred, hogy ma leszúrja Caesart. De ők Cassiusok. A Brutusok, akik nem érdek-, hanem értékalapon, Magyarország javát nézve tennék, amit tennének, továbbra is kerestetnek. Inkább képzeletbeli, mint valóságos ez az alak, ezt mutatja, hogy Gyurcsányt ezúttal is megerősítették a pozíciójában.”

Lengyel László (Pénzügykutató Rt. elnök- vezérigazgató)
STOP; 2008. április 9.:
„A nép ezért dühös. Ezek nem reformok, ezek jozefinista, a szocializmus idején kitalált lépések.”

Gyurcsány Ferenc (Magyar köztársaság miniszterelnöke 2004-)
Index; 2008. április 9.:
„A demokrata arra vigyáz, hogy ne nyisson utat olyan iránynak, amelyben benne van a nem demokratikus választás lehetősége.”

RamonSalazar megjegyzése: A gazdasági (közérdekű) adatok elititkolása, vagy a nyugdíjasok megkenése még a jó irányba mutat? Vagy az még belefér a „demokratikus” jelző fogalmi körébe, hogy egy kétmiliós réteget 19e Ft (egyszeri kifizetés) ígéretével befolyásolnak, és még több milliót pedig a racionális döntés kialakításában korlátoznak?

Szent-Iványi István (SZDSZ, európai parlamenti képviselő)
FigyelőNet; 2008. április 10.:
"Szerintem a szavazók úgy látják, hogy a jelenlegi kormány rosszul kormányzott, amivel magam is mélyen egyetértek, és nem látnak más alternatívát, csak a Fideszt."

Horn Gábor (SZDSZ, MEH koordinációs államtitkára 2006-)
Index; 2008. április 11.:
Index: „Ön szerint helyes, hogy politikai alapon osztogatják az állami cégek vezető posztjait?”
Horn: „Nem helyes, ezért nem kellenének állami cégek. Amíg állami cégek lesznek ez így marad.”

RamonSalazar megjegyzése: Kedves magyarok, készülhettek a népszavazásokra. Biztosra veszem, hogy egy esetleges BKV privatizáció megerősítené az SZDSZ amúgy erős budapesti pozícióit. Már ha igaznak feltételezzük azon hipotéziseket, hogy el lehet adni az eladhatatlant és komolyan lehet venni a fenti állítást. Vagy Horn Gábor is csak az enyémhez hasonlóan gyenge elmélkedése eredményét közölte a magyar polgárokkal?

Horn Gábor (SZDSZ, MEH koordinációs államtitkára 2006-)
Index; 2008. április 11.:
„De hiába mondtuk meg, hagytuk, mert sokszor azt gondoltuk, hogy nem lehet megmagyarázni az embereknek, hogy kilépünk azért, mert 13. havi nyugdíj van.”

Kövér László (FIDESZ, frakcióvezető-helyettes)
Hírszerző; 2008. április 11.:
"Kövér László a fórumon azt hangsúlyozta, hogy egy kormányváltás után egy gyökeresen megújult vezetésű MSZP-vel lehetségesnek tartana együttműködést az ország érdekében."

Megjegyzés: Kövér saját gondolatmenetében gondoskodott arról, hogy a közeljövőben még véletlenül se rebbenjen fel senki fejében az MSZP-Fidesz nagykoalíció víziója. Megkockáztatom, hogy a szocialisták szélsőségesen pragmatikus része is hajlandó lenne az együttműködésre egy „gyökeresen megújult” Fidesszel. Teszem azt éppen Kövér László nélkül…

1 komment

Címkék: politika mszp gazdaság fidesz gyurcsány kóka szdsz mdf kormány válság kuncze horn gábor gdp medgyessy lengyel lászló államháztartási hiány kövér lászló szent iványi magyar bálint kormányválság barát etele

A bejegyzés trackback címe:

https://civitas.blog.hu/api/trackback/id/tr88425776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RamonSalazar 2008.04.16. 15:17:08

Fodor Gábor (Klub Rádió; 2008. április 16.)
Klubrádió: Elképzelhetőnek tart Ön bármilyen megállapodást a Fidesszel? És itt az SZDSZ-re gondolok persze.
Fodor: Hosszú távon természetesen igen, egy olyan Fidesszel, amely változtat ezen a politikáján.

... Fodor Kövér nyomdokaiba lépett. Hát nem gyönyörű, ahogy körbeudvarolják egymást? Ide is vonatkozónak érzem CobraCommander Kövérhez írt megjegyzését.
süti beállítások módosítása