Utolsó kommentek

Ajánljuk

Fünfkircher Zeitung

2009.03.05. 16:26 CobraCommander

Mégsem indít polgármester-jelöltet a pécsi Jobbik?

 

Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem indul nemzeti radikális polgármesterjelölt a baranyai megyeszékhely időközi választásán. A döntés háttérben egy, a Fidesz és a Jobbik országos vezetése között megkötött egyesség állhat.

 

Mint az közismert, Tasnádi Péter halála, valamint egy fideszes képviselő lemondása miatt időközi önkormányzati választásokra kerül sor Pécsen. A májusban lebonyolítandó voksolás legesélyesebb polgármester-jelöltjei között Szili Katalint (MSZP) valamint Páva Zsoltot (Fidesz-MPSZ) emlegetik. Ismerve a város jelenlegi helyzetét, nyugodtan kijelenthetjük: bárki is legyen a megyeszékhely új polgármestere, komoly kihívásokkal kell majd szembenéznie a beiktatását követő szűk másfél esztendőben.

 

Mivel a kisebb szervezetek konkrét szándékát egyelőre homály fedi, az esélyes jelöltek komoly harcot indítottak a minél szélesebb körű támogatás biztosítása érdekében. Ennek egyik jele lehet az is, hogy a pécsi Jobbik – egy korábbi sajtóközleménnyel ellentétben- mégsem szeretné a "jobboldali szavazatokat megosztani".

 

A hivatalosan még be nem jelentett döntés azért is meglepő, mert a jelenlegi közhangulatot tekintve komoly lehetőség nyílt volna arra, hogy a párt a baranyai megyeszékhelyen is prezentálja - az oly sokszor hangoztatott - öt-nyolc százalékos országos támogatottságát, valamint a Fidesztől való elhatárolódását. Az ellentmondást valószínűleg a kommunikáció segítségével próbálják majd áthidalni, amelynek egyik legfontosabb eleme a jobboldal egységes fellépésének igénye lehet. Információink szerint a döntést a budapesti vezető(ség) hozta meg, melyért cserébe bizonyos előnyöket sikerült kicsikarni a városi szervezet számára. Az időközi voksolás által érintett választási körzet jobbikos jelöltje továbbra sem ismert.  

Szólj hozzá!

Címkék: pécs jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://civitas.blog.hu/api/trackback/id/tr80983486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása