Utolsó kommentek

Ajánljuk

Aki belerúg a haldoklóba

2008.04.18. 11:59 RamonSalazar

Tisztelt Olvasó! Bár e blog nem a szerzők véleményének kifejtésére jött létre, mégsem állom meg, hogy a mai sztrájkról ne adjak hangot véleményemnek, annak ellenére, hogy egy távoli városban élek.

A BKV jelenlegi tragikus helyzetének létrejöttében felelőssége van a blitzelőknek, a kormányoknak, a főpolgármesternek, Aba Botondnak és Antal Attilának egyaránt, valamint mindazoknak, akik a BKV menedzsmentjében az elmúlt másfél évtizedben szerephez jutottak.

Ennek ellenére háromszoros hurrá a szakszervezetnek, hogy belerúgnak a haldoklóba. Korábban nem érezték, hogy fel kéne lépniük a BKV és saját tagjaik érdekében, amikor még kevésbé radikális eszközökkel is lehetőség lett volna jobb pályára állítani a céget és rablógazdálkodásának felhagyására kényszeríteni a menedzsmentet?

Ehelyett egy csőd szélén álló vállalatnak okoznak további hatalmas károkat. A főváros akár egy napos lebénulása szintén nagy anyagi és gazdasági gondokkal jár. Az államháztartási hiánnyal és száz gonddal küszködő ország is csak veszít ezen. Szóval a mai akció csak a BKV dolgozóinak kedvez, ám rossz a cégnek, rossz a városnak, rossz a budapestieknek és rossz az országnak is.

Könnyű egy olyan cégnek munkavállalóként károkat okozni, ami eleve kizárt, hogy tönkremenjen. Piaci versenyben tevékenykedő cég esetében egy hasonló helyzetben ilyen akcióval az alkalmazottak egyúttal saját állásukat is veszélyeztetnék.

Járatritkítás pedig kell. Kedves társadalom, önszerveződj! Csak egy lehetőség: Akiket egy járat megszűnése kedvezőtlenül érint, azok nyugodtan szerveződjenek és kössenek szerződést a BKV-val. Megfelelő kondíciók mellett visszakaphatják, mint szerződéses járatot. Persze a magyar ilyet nem tesz, inkább baráti beszélgetések során ad hangot felháborodásának. Jelentős előrelépés, hogy a szavazóurnáig szélsőséges esetben hajlandó elfáradni.

Valaki majd csak konszolidálja adóforintokból ezt is. A második bekezdésben vázolt listára pedig felkerültek a dolgozók is. Gratulálok.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest politika bkv sztrájk csőd szakszervezet önszerveződés

A bejegyzés trackback címe:

https://civitas.blog.hu/api/trackback/id/tr98431269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása