Utolsó kommentek

Ajánljuk

Új arc, új ellenség

2008.04.08. 18:07 RamonSalazar

Tegnap még tartó betegségemből felépülve fellapoztam a hétfői Magyar Nemzetet. Minden nap más napilapot vásárolok, hogy elkerüljem az egyoldalú befolyásoltság csapdáját. Nem állom meg, hogy egy dologra ne reagáljak. Először is, Simor Andrást magát és javaslatát a 2500 milliárdos költségcsökkentésről Lóránt Károly és Seszták Ágnes A/3 terjedelemben ostorozza. Ehhez néhány megjegyzés (több is lenne, de visszafogom magam):
  • Közgazdaság-elméleti vitákra van jobb orgánum, mint a MN. Arra azonban kiváló, hogy a hozzá nem értő olvasó a mély szakmaiságot igazságnak véve azonnal elfogadja a szerző következtetéseit.
  • Az államháztartási hiány, mint a magyar gazdaság egyik fő problémája, azt hiszem, nem kérdés. Simor úr erről beszélt. Valóban beszélhetett volna még a fizetési mérlegről, multinacionális vállalatokról, demográfiáról, gyenge képzésről, Mikulásról.
  • Járai Zsigmond 3000 milliárdot említett. Varga Mihály is kiadáscsökkentésről beszél. Mennyi, mennyi neolib!
  • Szlovákiát, Bulgáriát, és Romániát is csődbe viszi majd a neolib gazdaságelmélet csak ki kell várni. Ahogy az imperialisták hanyatlását...
  • Seszták Ágnes: ,,Hihetetlen, hogy komoly pénzügyi szakember egy kalap alá veszi az egészséges, erőtől duzzadó, segélyből vígan éldegélő népcsoportokat azzal a viszonylag vékony réteggel, amelyet az állam elég szegényesen támogat azért, mert egy fogyatkozó népességú országban gyereket vállal'' E kijelentés finoman szólva is erős. Említette viszont Simor, hogy ő személy szerint furcsállja, hogy a Nemzeti Bank elnökének családja részesül gyesben.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság gdp simor jegybank nemzeti bank

A bejegyzés trackback címe:

https://civitas.blog.hu/api/trackback/id/tr81417109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása